30.11.2006

little by little


To be continued...

28.11.2006

Myydään lankoja

Yritän tyhjentää varastoa langoista, joista tod. näk. en tule koskaan mitään tekemään.

Valitettavasti kuvia en laita, kommenteissa saa haluamastaan pyytää.
Kaikissa on laitettu hintapyyntö, mutta myös muut tarjoukset ja mahdolliset vaihdot muihin lankoihin otetaan vastaan. :) Ota yhteyttä mailitse, mirzu (a) lonien.net !

450g Novitan Angorella-lankaa
vaaleansinistä
50g kerissä (9 kpl)
50%polyakryyli 50%polyamidi
puikot 3½-4½
hp. 12e + pk (tai nouto pk-seudulta)

600g Marina-puuvillalankaa
tummansininen
100% merseroitu puuvilla
(Kotiväen paksuista ja oloista)
100g kerissä
hp. 15e + pk (tai nouto pk-seudulta)

650g Novitan Tahiti-lankaa
1 beige kerä, 9 lehmuksen vihreää, 3 vaaleanpunaista
50g kerä
100% akryyli
puikot 6
hp. 8e + pk (tai nouto pk-seudulta)

edit. Myyty-tekstejä lisäilty + yksi uusi tuote (Tahiti)

27.11.2006

Lankahulluutta

Aika esitellä viikonlopun ostokset. ("Onneksi" kadotin lompakkoni sunnuntaina ja joudun pitämään ainakin kahden viikon taukoa MINKÄÄN asian ostamisen suhteen kun kerkesin kortit kuolettaa jo..)

Aloitellaan hellästi.
Kaksi vyyhtiä Jämsän Huopatehtaan 100% villalanka Sohvia. Turkoosina ja viininpunaisena. Näistä jotain kivaa huovutettavaa! (Tod. näk. tumput tai tai tossut. Tossut olisi kivat. :))


Sukkalankaa hieman. Ruskeaa Sisua kaksi kerää, ja vihreää Sisua kaksi kerää. Ensimmäiset Sisu-lankani. Ne tuntuvat kivalle. Ja pehmeille. Ja ovat erittäin kauniin väriset! Taidan olla aika massanmukana kulkeva, kun ruskea houkuttaa tänä syksynä.

Olin itseasiassa jo kassalle kävelemässä, kun tajusin, että homma on hoidettava nyt tyylillä kotiin (ts. nyt tai ei koskaan, kun avomies on uhannut laittaa korttini kuivumaan hetkeksi..)


Niinpä siis 500g Dropsin Alpacaa tarttui mukaan, kauniissa sinertävänpunertavantummassa sävyssä. (Linkki Dropsin omassa värikartassa olevaan väriin.) Kaunis kaunis KAUNIS. Ja ihana. Rakastan. Tästä tulee OHUT kietaisutakki sitten joskus. (Pienet puikot, mulle suht iso työ; valmistunen vuonna nakki ja muussi.)

PS. On mun lankavarasto silti pienentynyt; päivittelin juuri Excel-taulukkoa viime ajan valmistuneista töistä jne ja olen päässyt alle 16 kg ! (Alkukesästä oli yli 20kg..)

Conwyt


Seuraava valmis työ on aivan ihana sukkapari.

Malli: Conwy (Knitting on The Road Nancy Bushilta)
Lanka: Fortissima Colori Socka Color, väri 2417, n. 70-80g (reippaasti alle 100g kerä!)
Puikot: metalliset 2,5mm Addit
Muuta: Ihana malli. Näistä tuli ehdottomasti lempisukkani. Ja lanka. Voi että! Voiko johonkin lankaan rakastua? (Voi!) Väri toistuu yllättävän hyvin kuvassa, vaikka aurinko on mennyt maihin aikoja sitten. Ihana väri.

Tarvineeko muuta sanoa.

(Huomenna kuvia viikonlopun lankaostoksista. Maksoin laskut ja päästin itseni villiksi Menita Outletissa. Asiasta lisää myöhemmin ;))

Blogikoira on päässyt eroon juoksuistaan ja pääsi taas leikkimään poikaystävänsä kanssa. Kova matsi menossa. ;)

20.11.2006

Kolme kuvaa - kuvasatoa

Noniin, sain joitakin kuvia otettua. Muutamat pyytämänne kohteet eivät valitettavasti onnistuneet, kun asioita ei ole ;)


1. Keittiö.
Rakastan tässä asunnossa eniten keittiötä. U-malli on ihana. Baaritiski olohuoneen puolelle ja TISKIKONE. Opiskelijan elämässä hieman luksusta ;) Vasemmalla näkyy myös talvikkohamsterimme terraario.


2. Neulomispaikka.
Heti keittiöstä kun katsoo olohuoneeseen / ikkunoihin päin, niin on meidän "ruokapöytä". Tämä toimii läppärini pöytänä sekä neulomispaikkana. Harvoin kumpikin syödään ruokapöydän ääressä, vaan minä istun nurkassa ja surffaan netissä / neulon tuolilla koneen kanssa. Pöydälle mahtuu hyvin kaikki neulesälä levälleen.. (jotka pitäisi kuulemma siivoilla joskus?! ;D)


3. Lempimaisema.
Kotimme ikkunasta lempimaisema on samalla AINUT maisema kotimme ikkunasta. Kaksi ikkunaa, makuuhuoneessa ja olohuoneessa ovat molemmat kerrostalon sisäpihalle. Asumme onneksi juuri ja juuri niin korkealla, että näemme edessä olevien kerrostalojen taakse. Välillä on kiva makoilla makuuhuoneen sängyllä ja katsella vain ikkunasta ulos pimeällä Pitäjämäen valoihin päin. (Kuva otettu nyt sitten olohuoneen ikkunasta.. )


4. Wc/kylpyhuone.
Meiltä löytyy myös sauna ;) Olen onnellinen siitä. Hieman karu, mutta pysyy sopivasti siistinä. Pyykinpesukone on myöskin aivan ehdoton. Huomasin kuvia ottaessa, että kylpyhuoneessa oleva loisteputki onkin erittäin kellertävä sävyltään!

5. Eteinen.
Eteinen ei ole oikeastaan muuta kuin naulakko ja kulku keittiöön sekä kylpyhuoneen ovi. Naulakko on saamassa uutta elämäää alleen, kun akvaarion lähdettyä eräs lipasto siirtyy "kenkäkaapiksi" naulakon alle. Saa hieman siistiyttä tuohon osaan asunnosta. (Blogikoira seurasi ympäri asuntoa kun kuvailin paikkoja ja päätti hypätä kuvaan..)

6. Makuuhuone
Tänne mahtuu juuri ja juuri 180 cm parisänkymme, blogikoiran koppi sekä Muuramen "yöpöytä". Valitettavasti blogikoiran juoksujen takia päiväpeittomme on pesussa, joten sänkyä ei ole pedattu ja en kehdannut sellaisenaan olevasta kuvaa ottaa. Sisustus on aika sinipainoitteista meillä ;)

7. Vessan/kylppärin kaapin sisältö.
Otin kuvan omasta puolestani kaappia (olen kyllä tainnut levittäytyä koko kaappiin *nolona*). Ei mitään erikoisempaa, muuton yhteydessä olen johonkin onnistunut säilömään kaikki koruni ja niiden metsästys alkoikin kuvien yhteydessä. (Edellisessä asunnossa olivat kylppärin kaapissa :o)

8. Lempikenkäni
Sain nämä 13 eurolla avokkini siskon kautta viime kesänä ja rakastan näitä. Läpyskät ja lipuskat, kauniit tummanruskean mokkaiset kengät jotka kestävät vaikka mitä (mm. blogikoira on maistellut kenkiä) - ja siltä ne näyttävätkin! Mutta istuvat aivan taivaalliseti jalkaan ja ehkä elämäni ihanimmat kengät.

9. Lempikodinkone
Leivänpaahdin. Ehdottomasti. Lähes kaiken leivän voi paahta. Ruisleivän, kaurapuikulat, rieskan, paahtoleivän, jne.. Ilman tätä en tulisi toimeen. :)


Puuttumaan jäi kaunein lankani (en osannut päättää!), asuntomme ulkoapäin (kerrostalo nyt näyttää aina kerrostalolta..) sekä näkymä keittiön ikkunasta ulos (ei ole keittiössä ikkunaa). Tämä oli hauska meemi :)

Bonuksena vielä blogikoiran mietteitä kuvaamisetani;

19.11.2006

Reveal

Joskus kesällä aloitin Rowanin "lehdykästä" n:o 34 "Reval"-mallin tekemistä marjapuuronvärisestä Isoveljestä. Lanka loppui kesken, ja innostus tehdä sitä loppuun hukkui johonkin. Nyt otin itseäni niskasta kiinni (lankahan siihen oli jo kuitenkin ostettu .. ) ja päätin tehdä lähes kaikki ufot loppuun. Reveal ensimmäisenä, se kun on kaummiten ollut kesken ja pienitöisin.

Big Brotheria seurateessa lauantai-illasta tähän iltaan ähersin etukappaleen valmiiksi, kappaleet yhteen ja keskelle tulevat palmikot. Marjapuuronväri ei ehkä sittenkään ole oma värini, mutta koneeseen tämä on helppo heittää värjättäväksi, jos siltä tuntuu ajan kuluessa.


Malli: Reveal, Rowan n:o 34
Lanka: Isoveli, marjapuuronsävyinen, n. 380 g
Puikot: 5,0mm 60cm Addit
Muuta: malli on kiva. Se on siis tarkoituksella lyhyempi ja hihat neulottiin poikittain samantien etu- ja takakappaleen kanssa. Lanka ei ollut ohjeenmukainen, joten muutamia muokkauksia piti tehdä mutta olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Vielä kun saisi omasta möhömahasta malliin sopivan myöskin ;) Edessä kaula-aukossa on siis 10 silmukan palmikoita ristiin rastiin laiteltu, ylläolevasta kuvasta ei ihan saa ehkä parasta kuvaa mutta ne ovat oikeasti aika kivoja. Tämä oli kiva työ :)


Kuvameemiin kuvat laittelen huomenna / tiistaina kun saan nuita maisemia valossa vielä kuvattua, nyt on jo aivan liian pimeää siihen ;)

Kolme kuvaa - minä myös

Olen aivan kamalan tirkistelynhaluinen (kertoneeko se jo jotain, että seuraan BB:tä 24/7 netistä?), joten olen ollut aivan haltioissani kun muut ovat esitelleet kotejaan ja muita asioita, mitä ovat saaneet tehtäväkseen kuvata. Tahdon siis myös osallistua :)

Mieti 3 kuvaa jotka tahtoisit nähdä. Asioita kodissani tai mitä vain mistä pystyn ottamaan kuvan melko vaivatta. Ja kunhan olen katsonut kaikki ehdotukset, teen entryn johon laitan kaikki kuvat jotka onnistuin ottamaan.

Pidän tätä vaikka iltaan asti, ja illalla / huomenna kuvailen asioita :)

Fifi III

Olen aivan kokonaan unohtanut blogata yhden syksyn aikana valmistuneen huivin. Tallinnasta ostamastani BBB:n Contessasta (50% akryyli, 50% mohair) valmistui ensimmäinen kolmiofifini; Fifi III.



Malli: Fifi III
Lanka: BBB:n Contessa, 100g
Puikot: 4,0mm Addit
Muuta: pitsihuivin pingotus ei selkeästi ole omaa alaani, pingotuksen jälkeen kyllä oli reunat suorat pitkäänkin mutta nyt kun kuvasin huivin muutaman käytön jälkeen, huomasin harmikseni, että reunat ovat alkaneet taas käpristyä. :/
Pahoittelen kuvien huonoa laatua, kuvaaja kummassakaan tapauksessa ei ollut niin vakaakäsinen näin sunnuntaiaamuna kuin olisin toivonut.



Päätin aloitella noita ufoja käymään läpi ja tekemään loppuun kunnolla, Rowanin lehdykästä marjapuuronvärisestä Isoveljestä aloittelemani Reveal alkaa olla kohta valmis. Palat yhdistelty yhteen, keskelle tuleva palmikkohärpäkkä puuttuu + härpäkkeen kokeilu. Josko menee enää päälle :D

17.11.2006

Vaihtoa

Pitkän harkinnan jälkeen päätin vaihtaa vuodatuksesta Bloggeriin. Saas nyt nähdä, mitä tästä sitten oikein tulee. Kummankin puolesta olen kuullut niin hyvää kuin huonoakin, toivottavasti ei mennyt ihan saveen tämä vaihto.

--

Tänään koetan ensimmäistä kertaa pesukonevärjäystä Nitorin väreillä. Tarkoitus on muutama paita sekä housut värjätä suklaanruskeiksi, tällä hetkellä on kone pyörii ja jännityksellä odotan, mitä sieltä oikein tulee.


Ajattelin, että siihen blogikoiran liiviin ompelisinkin tarranauhalistan nappien sijasta. Napit kun saattaisivat hangata selkään blogikoiran kieriessä maassa. Täytyy vaan kaivaa se ompelukone kaapista ja ommella kiinni. (Samalla voisin kesäistä farkkuhametta hieman fiksata..)


Tämän solmukerän takia laitoin palautetta Novitalle. Yhdessä 7v Moniväri-kerässä oli tällaisia solmuja jonkin verran päälle kymmenisen, nyt vain pitäisi keksiä mitkä kaksi kerää tahtoisin sieltä.