26.1.2015

Bloomsbury kids


Vuoden 2015 yavoitteita oli mm neuloa molemmille lapsille villapaidat/takit. Huonosti on se lähtenyt käyntiin. Esikoisen villapaidasta loppui lanka totaalisen kesken ja se odottaa, että käyn tutkimassa mikä kävisi siihen jatkoksi, jolla saisin neulottua paidan loppuun. 

Kuopuksen paita taas oli tosi nopea neuloa, ihanasta langasta (Schoeller + Stahlin Merino mixistä) suht paksuilla puikoilla (4mm) kaunis malli (Bloomsbury kids). Mutta mittailusta ja muusta huolimatta mun käsiala ei mätsännytkään ohjeen tiheyteen ja tää paita oli kuopukselle auttamatta liian pieni. Facebookin kautta lahjoitin paidan eteenpäin sopivampaan kotiin. Kuopukselle täytynee siis joku uusi tehdä - ehkä sama malli (koska on todella ihana!) mutta selkeästi isommassa koossa ja/tai paremmalla tiheydellä. 

Lanka: Schoeller + Stahl Merino Mix, n 3 kerää (150g), ruskea
Puikot: 4mm
Koko: 2v, valmis vastaa n 86/92cm

6.1.2015

Conversesukat



Joulun jälkeen heti välipäivinä tuli toive äidiltäni ja veljeltäni, että olisiko mahdollista saada Conversesukat. Ilmeisesti siskon mies oli jostain sellaiset saaneet ja nyt veljeni halusi myös. Mitään ohjetta näihin ei ollut (en jaksanut etsiä/maksaa siitä) joten vähän hatusta vetämällä saatiin tällaiset sukat aikaiseksi.

Loin 48 silmukkaa ja tein n 10 cm 2o2n joustinta. Peruskantapää, jonka jälkeen puolilla silmukoilla jatkoin joustinta ja toisella jalkapohjaa. Kun varvas kavennukset alkoivat, niin vaihdoin väriä ja lopetin joustimen. Virkkasin valkoisesta rinkulan ja kirjoin sinisellä tähden. Kengännauhat veli kaivoi omista vanhoista kengistään. 

Oikein passelit tuli 42 jalkaan ja veli oli erittäin tyytyväinen!

Conversesukat
Malli: omasta päästä
Lanka: Gjestal Janne + Novita Wool (valkoinen, tuplana)
Puikot: 4mm

4.1.2015

Lahjapipoja


Kävin lasten kanssa elokuussa Turussa ystävän luona kylässä. Samalla reissulla kävimme pyörimässä myös Turun Lankamaailmassa. Ystävä pyysi, josko neuloisin hänelle ja pojalleen pipot. Valitsimme siten langat pipoihin ja viimein nyt saatiin valittua mallit ja mitattua päät, että tuli sopivat. Ensi viikolla lähtee siis kohti Turkua nämä kaksi pipoa (joiden kuvaaminen tällaisena harmaana, vesisateisena päivänä on aivan tuskaisen kamalaa!)

Pinkki Lina
Malli: Lina
Lanka: Hjertegarn Palino, 1 kerä
Koko: n 4v lapsi
Puikot: 4mm 


Mössykkä
Lanka: Hjertegarn Palino, n 1,5 kerää
Koko: isompi, sopii tällaiselle 57cm päälle hyvin
Puikot: 4mm

Sainpa muuten samalla yhden pipon Ravelryn queuesta tehtyä, Lina roikkunut siellä vaikka kuinka kauan. Esikoiseni ihastui tuohon pinkkiin pipoon älyttömästi ja toivoo samanlaista itsellensäkin. Täytynee siis tehdä hänelle myös ..:)

2.1.2015

Icarus shawl


Tätini esitti alkusyksystä toiveen uudesta värikkäästä kolmiohuivista. Olen vuosi sitten tehnyt hänelle ruskea-punasävyisen Revontulen, joten nyt toiveena oli jotain vihreää. Vironvillaa tähänkin suunnittelin ja olin menossa sopivasti Tallinnaan lokakuun puolivälissä, josta nappasin vihreäsävyisen vyyhdin mukaan. Revontuli on neulottu jo niin monta kertaa, että päätin kokeilla jotain muuta. 

Icarus Shawl on vanhasta Interweave Knitsistä (vuodelta 2006) ja löytyy itseltäni esim Best of Interweave Knits-kirjasta. Olen tehnyt Icaruksen kerran aiemmin, vuonna 2008 Novitan Woolista. Se on edelleen yksi lempihuiveistani koon ja mallinsa vuoksi, jonka takia tähän päädyinkin. 

Niinkuin silloinkin, niin nyt myös loppui lanka kesken. Sain tehtyä chart 1 ja chart 2 kokonaan, mutta chart 3:sesta valmistui vain neljä riviä. Silti huiville tuli kokoa älyttömästi, kärkien väli on n 210 cm. Oli ihana neuloa paksuilla puikoilla kauniin väristä lankaa ja tämä ei ollut edes niitä karkeimpia vironvillalankoja, joita olen neulonut. 

Malli: Icarus Shawl (Interweave Knits, Summer 2006)
Lanka: Aade Long artistic 8/2, yksi vyyhti
Puikot: 4,5mm